Wednesday, 5 December 2012

seminggu yang banyak makna.. :)


walaweeiiiiiii...
betoii ka aku update nie? tibe2 kuar slang utara..adoiii..
aku rasa mcm aku nak update..sementara idea ada nie..
24/11 - 30/11/12 seminggu aku kat nilai tuk habiskan sisa2 sem 5..
super senior kotttt...haha..
nie jadual seminggu aku..
isnin,selasa,rabu lab practice..khamis osce..jumaat result osce & reseat..
 
hari jumaat time osce wahh ketaq lutuq habaq hang!
waloupon dah kali kedua osce tapi debaran nye lainnnnnn..
nak tunggu giliran tu x berdebar xsah!
kali nie giliran aku kul 2..memang lame laa tungguuuu..
dah sampai time aku tu,masuk station pertama neurovascular assesement,not bad laa..sb study jugak..
then station paper & pen..yang nie aku failed! hahaha...bukan xstudy..tp mcm xsangka boleh kuar soalan mcm tu..haha..soalan 1st aku dah blur,aku lompat g soalan 2nd..boleh jawab..soalan 3 aku blur lagi..padahal benda nye senang jer..sb aku fikir 5 minit mcm xckup..
mase aku nak jawab soaln no 3 tu..ting..tingggg..habis mase 5 minit..konpem2 laa aku failed station nie..hahaha

dah settle sume, aku memang duk fikir aku failed jer station paper & pen tu..
hahaha..aku konpem giler failed..dah sampai hari jumaat tu..aku dengar lecturer panggil name aku,cakap aku kene repeat station 3..hahaha..aku ckp alhamdulillah sebab aku xfailed station lain..aku duk study station 3 jer malam tu..hahaha..

da settle repeat balik umah siap2 nak g seremban nak balik kuantan..
tiket xbeli lagi sebab memang nak beli on the spot..
otw ke seremban tengah2 heret luggage ke terminal,tibe2 debukkk..beg jatuh..batang luggage patah...:( 
beg berat..sebab aku bawak balik baju yg xpakai..heret laa dgn zara ke terminal..
sampai terminal aku terus jer cari tiket, pegi kat kaunter tu xde,dah habis..kaunter satu lagi jugak dah habis..
perasaan time tu nak menangis dah..tapi tahan jer..lau tiket habis kene bawak balik luggage tu..dah laa berat..dah sume kaunter cari tiket..mmg xde..terpaksa la beli tiket tuk keesokan harinye..kul 10.30 pagi..
then aku cari pulak tempat aku nak simpan luggage sebab aku xnak bawak balik nilai dah..
nasib baik ada satu kaunter yang boleh aku simpan luggage aku tu..lega..

esok nye kul 8 aku tepon teksi,nak pegi seremban..tepon teksi tu xangkat,tepon uncle sorang lagi dye kate boleh tp setengah lagi..mak aiii..aku fikir2 laa kalau setengah jam, nanti nak tunggu ktm lg,kul bape plak nak sampai terminal..aku dgn yana decide..jalan kaki ke depan & amek teksi kat depan..dlm perjalanan tu,aku dgn yana decide lagi..amek teksi terus pegi terminal sebab takot xsempat..
tahu bape? rm50 youuuuuu..dah laa duit pon dah tinggal di titisan yg terakhir..nak wat cam ne..sediakan payung sebelum ujan org kate..
sampai terminal kul 9 lbih jugak laa..breakfast dulu kat dunkin donuts..
bas yana kul 10 tapi kul 10 tu xsmpai2 lagi.. 10 lebih baru sampai..aku pulak bas kul 10.30,kul 10.50 baru smpai..

sepatotnye perjalanan aku ke kuantan 5 jam jer..tapi hari tu aku sampai kul 6 petang..how many hours? 7 hours youuuuu..bengkak bontottt..

then i conclude seminggu nie mmg BERMAKNA sungguh laa bagi aku..macam2 dugaan.. 
alhamdulillah aku berjaya jugak tempuh sume nie..


dah lame xde pic bertigaa...finally.. i got itttt...

bubye sem 5 ! hello semester break...hepy olidayz uolsss.... ;)





2 comments:

  1. dugaan nak balek kampong tu. beg pulak bt hal. aigo!

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Reserved to Cik Bambam
Design by Kay SBK